Recept

Maďarský nudlový nákyp

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 42635
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

200 g Cukr moučkový
50 g Hrozinky
50 g Kandovaná pomerančová kůra
200 g Marmeláda meruňková
100 g Máslo čerstvé
400 g Nudle široké
200 g Ořechy vlašské
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 792 kcal
Kilojoule 3 313kJ
33% Sacharidy 119 g
105% Tuky 79 g
3% Sodík 50 mg
27% Bílkoviny 15 g

Maďarský nudlový nákyp postup přípravy receptu:

1

Široké nudle uvaříme podle návodu na obalu, propláchneme a scedíme, necháme vychladnout.

2

Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, vmícháme nasekanou kandovanou pomerančovou kůru, hrozinky a polovinu cukru, promícháme s uvařenými nudlemi.

3

Pekáč vymažeme máslem, na dno rozložíme první vrstvu nudlí. Zasypeme strouhanými ořechy, zalijeme rozpuštěným máslem. Překryjeme další vrstvou nudlí, na kterou rozetřeme meruňkovou marmeládu. Dáme poslední vrstvu nudlí, zasypeme strouhanými ořechy, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova asi 20 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept