Waldorf salát s ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Waldorf salát s ořechy
Waldorf salát s ořechy
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 42639 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
250 g | Celer bulvový |
5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
3 polévková lžíce | Majonéza |
125 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát hlávkový |
100 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 418,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Ořechy vlašské, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Waldorf salát s ořechy postup přípravy receptu:
1 | Jablka (nejlépe mírně nakyslá) oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, případně nahrubo nastrouháme. Podobně připravíme oloupaný celer. Obě suroviny ihned pokapeme citronovou šťávou, která zabrání jejich zhnědnutí. |
2 | Z jader vlašských ořechů ponecháme několik půlek na ozdobení, zbytek nasekáme. |
3 | Do smetany, kterou šleháme, postupně přidáváme majonézu až vznikne hladká krémovitá zálivka. Přidáme pepř, sůl a cukr. Do zálivky pak přidáme nakrájená (nastrouhaná)jablka a celer i nasekané ořechy. |
4 | Listy salátu opláchneme ve studené vodě, natrháme na kousky a dáme na talíře. Na ně pak nalijeme připravenou zálivku a ozdobíme půlkami ořechů. |
Poznámka
Servírujeme studené. Nejzákladnější částí tohoto salátu je syrový celer, který mu v kombinaci s jablky dodává nezaměnitelnou chuť.