Filety z okouníka mořského se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety z okouníka mořského se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 42643 |
Ingredience
250 g | Celer řapíkatý |
250 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
600 g | Okouník mořský |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
125 g | Pórek |
4 špetka | Sůl |
40 g | Tuk ztužený |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 63,0mg |
Draslík | 636,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Ocet vinný, Okouník mořský, Sůl, Tuk ztužený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filety z okouníka mořského se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Filety z okouníka mořského omyjeme, pokapeme octem a osolíme. Mrkev oloupeme a nastrouháme na kolečka. Stonky celeru oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. |
2 | Mrkev a celer podusíme na 2 polévkových lžících tuku. Přidáme sůl, bílé víno a vaříme 5 minut. Potom přidáme pórek a povaříme dalších 5 minut. Petržel omyjeme, otřepeme z vody, nasekáme a přimícháme k zelenině. |
3 | Zbývajícím rozpuštěným tukem potřeme 4 kusy alobalové fólie. Ryby osolíme, opepříme a položíme na alobal. Na ryby navršíme zeleninovou směs a alobal pevně uzavřeme. Pečeme v troubě předehřáté na 250°C asi na 20 minut. |
4 | Alobal rozevřeme a pokrm hned podáváme. |