Jednoduchý recept

Máslové halušky

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 42646
Kategorie: Přílohy

Ingredience

100 g Máslo čerstvé
1000 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hrubá
4 g Muškátový květ
5 g Sůl
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 432 kcal
Kilojoule 1 808kJ
15% Sacharidy 53 g
23% Tuky 17 g
15% Sodík 293 mg
26% Bílkoviny 15 g

Máslové halušky postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme mléko, přidáme máslo, osolíme a přivedeme k varu. Za stálého míchání pomalu přisypáváme mouku, vaříme a mícháme tak dlouho, dokud se těsto nepřestane přichytávat stěn hrnce. Hrnec odstavíme a necháme vychladnout.

2

Potom přimícháme vejce, okořeníme muškátem a těsto protlačujeme přes síto s většími otvory rovnou do vroucí vody. Odkrajujeme nožíkem od síta, aby halušky nebyly příliš dlouhé. Zavařujeme asi 3 minuty, scedíme a ihned propláchneme studenou vodou, aby se nelepily.

3

Podáváme jako přílohu k masitým pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept