Jednoduchý recept

Salát s těstovinami a hříbky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 42647
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 polévková lžíce Balsamico ocet
1 hrst Bazalka
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
250 g Hříbky čerstvé
150 g Mozzarella
2 polévková lžíce Ocet vinný
8 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Pesto
2 ks Rajčata
2 špetka Sůl
50 g Sýr Parmezán
250 g Těstoviny Penne
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 565 kcal
Kilojoule 2 363kJ
15% Sacharidy 55 g
38% Tuky 28 g
17% Sodík 334 mg
39% Bílkoviny 22 g

Salát s těstovinami a hříbky postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu, slijeme do síta, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout a okapat.

2

Hřiby pečlivě očistíme, případně opláchneme a nakrájíme na lupínky nebo čtvrtky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky.

3

Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, hřiby prudce opečeme, přidáme cibuli, vše krátce podusíme a necháme vychladnout.

4

Vroucí vodou spařená rajčata sloupneme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky.

5

Mozzarellu nakrájíme na kousky.

6

Na pesto v hmoždíři nebo jiné vhodné nádobě utlučeme piniová semena, bazalkové lístky a jemně nasekaný česnek, dochucujeme průběžně solí. Přidáme nakrájený parmazán a postupně olivový olej, až vytvoříme roztíratelnou pastu. Do ní přimícháme balzamicový a bílý vinný ocet.

7

Vychladlé těstoviny, pesto, hříbky, rajčata a mozzarellu promícháme. Opepříme a vše necháme před podáváním alespoň 15 minut uležet.

Poznámka

Klasický salát, v kterém je vše, co nabízí italská kuchyně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept