Jednoduchý recept

Bílá ryba na zázvoru a čínském zelí

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 42648

Ingredience

800 g Bílá ryba
3 ks Cibulka jarní
1 ks Citrony
20 g Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Ocet rýžový
2 kávová lžička Olej sezamový
0,3 šálek Omáčka sójová
1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
0,3 ks Vývar zeleninový
2 ks Zelí čínské
2 kávová lžička Zázvor mletý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 120 kcal
Kilojoule 502kJ
6% Sacharidy 22 g
4% Tuky 3 g
15% Sodík 308 mg
11% Bílkoviny 6 g

Bílá ryba na zázvoru a čínském zelí postup přípravy receptu:

1

Nejdříve, v nízké keramické misce, smícháme nízkotučnou sójovou omáčku, rýžový ocet, mirin, ústřicovou omáčku, sezamový olej, prolisovaný česnek, mletý zázvor a plátky jarní cibulky. Přidáme bílou rybu bez kostí (kus o váze asi 140 g), obalíme v marinádě a vyjmeme, marinádu nevyléváme.

2

Rybu namočenou v marinádě dáme na pařák a dusíme doměkka, asi 5 minut. Pak ji opatrně vyjmeme a nahradíme čínským zelím rozděleným na listy a 2-3 minuty dusíme doměkka.

3

Do odložené marinády vlijeme zeleninový vývar a na mírném ohni vaříme 1-2 minuty.

4

Podušené listy rozložíme na talíře, na ně položíme dušenou rybu a přelijeme omáčkou. Ozdobíme lístky čerstvého koriandru a kousky citronu.

Poznámka

Příloha - dušená jasmínová rýže Mirin - slazené japonské rýžové víno

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept