Bílá ryba na zázvoru a čínském zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílá ryba na zázvoru a čínském zelí
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 42648 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Bílá ryba |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Citrony |
20 g | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Ocet rýžový |
2 kávová lžička | Olej sezamový |
0,3 šálek | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
2 polévková lžíce | Víno rýžové japonské - Mirin |
0,3 ks | Vývar zeleninový |
2 kávová lžička | Zázvor mletý |
2 ks | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,6mg |
Draslík | 790,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 93,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Citrony, Koriandr čerstvý, Olej sezamový, Omáčka ústřicová, Zázvor mletý, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový , Omáčka sójová, Víno rýžové japonské - Mirin, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bílá ryba nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bílá ryba na zázvoru a čínském zelí postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve, v nízké keramické misce, smícháme nízkotučnou sójovou omáčku, rýžový ocet, mirin, ústřicovou omáčku, sezamový olej, prolisovaný česnek, mletý zázvor a plátky jarní cibulky. Přidáme bílou rybu bez kostí (kus o váze asi 140 g), obalíme v marinádě a vyjmeme, marinádu nevyléváme. |
2 | Rybu namočenou v marinádě dáme na pařák a dusíme doměkka, asi 5 minut. Pak ji opatrně vyjmeme a nahradíme čínským zelím rozděleným na listy a 2-3 minuty dusíme doměkka. |
3 | Do odložené marinády vlijeme zeleninový vývar a na mírném ohni vaříme 1-2 minuty. |
4 | Podušené listy rozložíme na talíře, na ně položíme dušenou rybu a přelijeme omáčkou. Ozdobíme lístky čerstvého koriandru a kousky citronu. |
Poznámka
Příloha - dušená jasmínová rýže Mirin - slazené japonské rýžové víno