Pečené brambory s tymiánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené brambory s tymiánem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 42649 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
4 ks | Brambory |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 337,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené brambory s tymiánem postup přípravy receptu:
1 | Na velký plech s pečícím papírem naskládáme omyté, na dílky nakrájené červené brambory i se slupkou, potřeme je olivovým olejem, posypeme nasekaným čerstvým tymiánem, podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | V předehřáté troubě na 230°C, pečeme 30-40 minut, během pečení obracíme. Brambory jsou hotové jsou-li křupavé a mají nazlátlou barvu. |
Poznámka
Brambory s tymiánem podáváme jako přílohu ke grilovanému kuřeti, rybě, jehněčímu masu nebo steaku.
fuj... neodporúčam
vtip... xDDDDDDD troll :* :) ale ne.... fuj hnus blbé :D -,- :D :P