Jednoduchý recept

Salát z lososa s hráškem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 42650

Ingredience

200 g Hrášek mražený
200 g Losos uzený
2 kávová lžička Med včelí
70 g Máslo čerstvé
100 g Okurka salátová
30 ml Omáčka pikantní worcesterová
1 polévková lžíce Omáčka sójová
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
300 g Rýže Basmati
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
0,6 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 288 kcal
Kilojoule 1 206kJ
7% Sacharidy 26 g
19% Tuky 14 g
15% Sodík 304 mg
29% Bílkoviny 17 g

Salát z lososa s hráškem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vysypeme rýži, zalijeme vroucí vodou, osolíme, přiklopíme, hrnec vložíme do horké trouby a rýži vaříme nejdéle 15 minut. Vyndáme z trouby, necháme ji vychladnout a necháme stranou na další použití.

2

V pánvičce zahřejeme 20 g másla, rozklepneme do něj celé vejce, osolíme, opepříme a upečeme po obou stranách. Omeletu necháme vychladnout a nakrájíme na tenké nudličky.

3

Do pánve dáme 50 g másla, které zahřejeme. Přidáme oloupaný, na kolečka nakrájený česnek, přilijeme worcesterskou omáčku, med a vše zamícháme. Přimícháme hrášek, po 2 minutách přisypeme připravenou rýži, nasekanou petrželovou nať a za stálého míchání dusíme, aby změkl hrášek a rýže se zahřála. Nakonec přimícháme připravenou nakrájenou omeletu, na kostky nakrájené filety lososa, dochutíme sójovou omáčkou, solí, pepřem, zlehka promícháme.

4

Salát rozdělíme na talíře. Každou porcí ozdobíme na tenké proužky nakrájenou salátovou okurkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept