Chřestový salát se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřestový salát se žampiony
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 42652 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Chřest bílý |
1 dl | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Ocet malinový |
6 polévková lžíce | Ořechový olej |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Řeřicha |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 494,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Citronová šťáva, Cukr krupice, Koriandr mletý, Řeřicha, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet malinový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ořechový olej nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Chřestový salát se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Chřest oloupeme od hlavičky dolů, konce odkrojíme. Do vařící osolené vody přidáme máslo a cukr, vložíme chřest a 20 minut necháme vařit. Uvařený chřest pak necháme vychladnout a nakrájíme jej na přibližně 4 až 5 centimetrů dlouhé kousky. |
2 | Navhčenou utěrkou otřeme žampiony, nakrájíme je na tenké plátky a v míse promícháme s citronovou šťávou. |
3 | Připravíme octovou zálivku - rozmícháme malinový ocet, koriandr a pepř, metlou pak postupně přišleháváme olej. |
4 | Okapané žampiony smícháme s nakrájeným chřestem a zálivkou. Salát v servírovací misce nakonec ještě posypeme opláchnutou řeřichou. |