Jednoduchý recept

Salát z květáku s vejci a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 42658

Ingredience

1 ks Brambory
2 polévková lžíce Jogurt bílý
1 kg Květák
1 ks Křen
3 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Sýr Ementál (Primátor)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 382 kcal
Kilojoule 1 598kJ
5% Sacharidy 19 g
33% Tuky 25 g
16% Sodík 328 mg
42% Bílkoviny 24 g

Salát z květáku s vejci a sýrem postup přípravy receptu:

1

Květák očistíme a rozebereme na růžičky, oloupaný košťál nakrájíme na 1 cm silné plátky.

2

Ve vroucí osolené vodě nejprve 3 minuty vaříme košťál, pak přidáme růžičky a necháme společně vařit ještě 5 minut. Uvařené zchladíme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat. S květákem uvaříme i bramboru bez slupky, kterou použijeme jako základ na zálivku.

3

Papriky rozpůlíme na délku, zbavíme semen, omyjeme a jemně nakrájíme.

4

Na jemno nakrájíme i oloupanou cibuli.

5

Vychladlý a okapaný květák smícháme s nakrájenou paprikou a cibulí.

6

Vejce uvaříme natvrdo, vychladlá oloupeme, rozčtvrtíme a dáme na salát. Nakonec obložíme na nudličky nakrájeným sýrem.

7

Zálivku připravíme tak, že uvařenou bramboru jemně nastrouháme, přidáme k ní prolisovaný česnek, sůl a pepř, nastrouhaný křen a ocet. Pak ještě přimícháme jogurt, smetanu a olivový olej.

8

Připravený salát s vejci a sýrem zálivkou přelijeme a necháme 15 minut uležet.

Poznámka

Místo květáku je možné použít brokolici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept