Vývar rybí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar rybí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 42659 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
200 g | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
1 ks | Mrkev kořen |
4 ks | Pepř černý celý |
1 hrst | Petržel - nať |
650 g | Rybí hlavy |
125 ml | Víno bílé |
1,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 62,4mg |
Draslík | 337,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 189,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Citrony, Pepř černý celý, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rybí hlavy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar rybí postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s vodou vložíme omyté hlavy z bílých ryb. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, na kolečka nakrájenou mrkev, bobkový list, petrželku, černý pepř, citron nakrájený na kolečka a bílé suché víno. Pozvolna vaříme přibližně 30 minut, přičemž se tvoří pěna, kterou průběžně odstraňujeme. |
2 | Hotový vývar přecedíme a můžeme hned použít, nebo jej můžeme zmrazit. |