Vývar hovězí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 285 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar hovězí
Celkový čas: | 285 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 270 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 42661 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
200 g | Celer řapíkatý |
2 ks | Cibule |
650 g | Hovězí výřez |
4 ks | Hřebíček |
1 kg | Kosti hovězí morkové |
8 ks | Pepř černý celý |
1 hrst | Petržel - nať |
40 g | Tymián čerstvý |
2,8 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 68,3mg |
Draslík | 189,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Hřebíček, Pepř černý celý, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí výřez, Kosti hovězí morkové, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar hovězí postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme hovězí kosti a výřez, zalijeme vodou a na mírném ohni přivedeme k varu. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. |
2 | Rozpůlíme cibule a do každé poloviny vmáčkneme jeden hřebíček. Připravenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, tymián, bobkový list, petržel a pepř vložíme do hrnce a na mírném ohni vaříme přibližně 3 a půl hodiny. Potom vyjmeme maso a vaříme další 1 hodinu. |
3 | Vývar přecedíme a můžeme jej hned použít nebo zmrazit. |