Obalovaný rybí řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 41 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obalovaný rybí řízek
Celkový čas: | 41 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42662 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,5 kg | Kapr obecný |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
7 polévková lžíce | Olej rostlinný |
250 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 431,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obalovaný rybí řízek postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve očistíme rybu, kterou naporcuje. Vzniklé řízky osolíme a odložíme stranou. |
2 | Připravíme tři mísy, do jedné nasypeme strouhanku, do druhé mouku a do třetí rozklepneme vejce, která jemně osolíme a rozšleháme. |
3 | Připravené řízky obalíme v mouce, následně ve vajíčku, nakonec ve strouhance. |
4 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej a řízky smažíme z každé strany zhruba 8 minut. Necháme na ubrousku okapat a můžeme servírovat. |
Poznámka
K rybě podáváme dílek citrónu.