Jednoduchý recept

Obalovaný rybí řízek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 41 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 16 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42662
Kategorie: Maso

Ingredience

1,5 kg Kapr obecný
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
7 polévková lžíce Olej rostlinný
250 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 904 kcal
Kilojoule 3 783kJ
19% Sacharidy 69 g
41% Tuky 30 g
43% Sodík 864 mg
147% Bílkoviny 83 g

Obalovaný rybí řízek postup přípravy receptu:

1

Nejdříve očistíme rybu, kterou naporcuje. Vzniklé řízky osolíme a odložíme stranou.

2

Připravíme tři mísy, do jedné nasypeme strouhanku, do druhé mouku a do třetí rozklepneme vejce, která jemně osolíme a rozšleháme.

3

Připravené řízky obalíme v mouce, následně ve vajíčku, nakonec ve strouhance.

4

Ve velké pánvi rozehřejeme olej a řízky smažíme z každé strany zhruba 8 minut. Necháme na ubrousku okapat a můžeme servírovat.

Poznámka

K rybě podáváme dílek citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept