Jednoduchý recept

Pečená obalovaná jablka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 19 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42663
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 kávová lžička Cukr vanilka
3 ks Jablka
250 ml Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
7 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Sirup javorový
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 492 kcal
Kilojoule 2 057kJ
25% Sacharidy 91 g
12% Tuky 9 g
5% Sodík 107 mg
23% Bílkoviny 13 g
Pečená obalovaná jablka

Pečená obalovaná jablka postup přípravy receptu:

1

Nejdříve očistíme jablka, která nakrájíme na plátky zhruba o šíři pěti milimetrů, z plátků vyjmeme jadérka.

2

V míse smícháme mouku, vejce, sůl a mléko, směs důkladně promícháme, tak aby vzniklo těsto, které není příliš husté ani řídké. Připravená jablka postupně vhodíme do směsi, jablka musí být celá obalená od těsta.

3

Ve větší pánvi rozehřejeme olej a jablka opatrně opékáme z každé strany zhruba jednu až dvě minuty. Opečené jablka přendáme na ubrousek. Když se přebytečný olej vsákne, upravíme jablka na talíř a přelijeme javorovým sirupem. Poprášíme cukrem se skořicí a ihned servírujeme.

Poznámka

Servírujeme se sklenicí studeného mléka. Místo jablek lze použít i jiné ovoce například hrušku nebo broskev. Použité ovoce by ovšem mělo být vždy tvrdší.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept