Jednoduchý recept

Květákový salát po indicku

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 42664
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 polévková lžíce Arašídová pomazánka
1 stroužek Česnek
1 dl Citronová šťáva
200 g Fazolové lusky zelené
1 kávová lžička Kari koření
1 ks Květák
1 hrst Máta
3 polévková lžíce Mléko kokosové
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Olej sezamový
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Šalotka
1 hrst Sezam - semena
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
100 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 301 kcal
Kilojoule 1 261kJ
9% Sacharidy 33 g
138% Tuky 103 g
16% Sodík 322 mg
19% Bílkoviny 11 g

Květákový salát po indicku postup přípravy receptu:

1

Očistěný, opláchnutý a na růžičky rozebraný květák vaříme v osolené vodě 8 až 10 minut.

2

Očistíme fazolky a 5 minut je vaříme v osolené vodě.

3

Mrkev omyjeme, oškrábeme, nakrájíme podélně na tenké plátky a potom ještě na jemné nudličky, krátce povaříme.

4

Zálivku připravíme tak, že nejprve oloupeme šalotku a česnek, obojí jemně nasekáme a smícháme s arašídovou pastou, kokosovým mlékem a zakysanou smetanou. Při míchání postupně přidáváme kari, pepř, sůl, citronovou šťávu a olej.

5

Uvařenou, vychladlou zeleninu se zálivkou promícháme a necháme odležet. Nakonec salát posypeme sezamovými semeny a ozdobíme lístky máty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept