Salát s těstovinou, mrkví a cuketou na asijský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s těstovinou, mrkví a cuketou na asijský způsob
Salát s těstovinou, mrkví a cuketou na asijský způsob
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 42667 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Arašídová pomazánka |
2 hrst | Arašídy |
2 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Cuketa |
1 špetka | Kari koření |
1 špetka | Koriandr čerstvý |
2 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Ocet Sherry |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Těstoviny konzumní |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 62,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cuketa, Kari koření, Koriandr čerstvý, Ocet vinný, Olej arašídový (podzemnicový), Pepř cayenský, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídová pomazánka, Arašídy, Mrkev kořen, Ocet Sherry, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s těstovinou, mrkví a cuketou na asijský způsob postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě, do které jsme přidali vinný ocet. Uvařené slijeme do síta, necháme okapat a pak je v míse promícháme s 1 lžící podzemnicového oleje. |
2 | Mrkve oškrábeme a nakrájíme na jemné nudličky. Stejně nakrájíme i očištěnou a omytou cuketu. |
3 | Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. |
4 | Zeleninu vaříme maximálně 4 minuty, pak ji zchladíme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat. |
5 | Zálivku připravíme tak, že smícháme arašídovou pastu, scherry ocet, sójovou omáčku a zbylý podzemnicový olej. Vše dochutíme přidáním soli, černého pepře, kari koření a kajenského pepře. |
6 | Na suché pánvi krátce opražíme nahrubo nasekané arašídy. |
7 | Vychladlou zeleninu smícháme s těstovinami, přelijeme zálivkou a posypeme opraženými arašídy a lístky koriandru. |