Chutný salát z bílých fazolí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chutný salát z bílých fazolí
Chutný salát z bílých fazolí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 42669 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
600 g | Fazole bílé |
2 špetka | Kerblík |
1 kávová lžička | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 105g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 49g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fazole bílé, Kerblík, Kmín celý, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chutný salát z bílých fazolí postup přípravy receptu:
1 | Očistíme, omyjeme a na kolečka nakrájíme pórek. |
2 | Do osolené vařící vody dáme fazole, k nim pak přidáme nakrájený pórek a kmín, vše vaříme 8 až 10 minut. Scedíme přes síto a necháme okapat a vychladnout. |
3 | Zálivku připravíme tak, že smícháme bílý vinný ocet a olivový olej, postupně dochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Nakonec do zálivky ještě přidáme vodou opláchnuté lístky kerblíku. |
4 | Vychladlé fazole s pórkem dobře promícháme v zálivce, přikryjeme a alespoň 1 hodinu necháme uležet. |
Poznámka
Kerblík je bylinka s velmi jemným aroma, které připomíná anýz a fenykl. Do připravených jídel jej přidáváme zásadně velmi krátce před podáváním.