Pečený kapr na leču - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený kapr na leču
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4267 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1600 g | Kapr obecný |
1 kávová lžička | Koření na ryby |
400 g | Lečo sterilované |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 135,0mg |
Draslík | 820,0mg |
Vláknina | 850,0mg |
Vitamín A | 60,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapr obecný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření na ryby, Lečo sterilované, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený kapr na leču postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme, osušíme a na podkovy naporcujeme kapra. |
2 | Osolíme, posypeme rybím kořením a dáme do pekáče. |
3 | Zalijeme zeleninovým lečem a necháme do druhého dne odležet. |
4 | Nakrájíme cibuli na kolečka a položíme na podkovy. |
5 | Dáme kousek másla a pečeme půl hodiny ve vyhřáté troubě. |
6 | Poté podáváme. |