Jednoduchý recept

Dušené hovězí s hříbky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 42677
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
1 ks Bobkový list
3 stroužek Česnek
4 ks Cibulka jarní
1 kg Hovězí roštěnka vys. peč.
200 ml Hovězí vývar základní
200 g Hříbky čerstvé
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Šalotka
1 špetka Sůl
200 g Šunka parmská
1 ks Tymián čerstvý
700 ml Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,081 kcal
Kilojoule 4 525kJ
12% Sacharidy 42 g
177% Tuky 133 g
18% Sodík 361 mg
142% Bílkoviny 80 g

Dušené hovězí s hříbky postup přípravy receptu:

1

Hovězí roštěnec omyjeme, očistíme, osušíme, nakrájíme na větší kousky a vložíme do mísy. Přidáme prolisovaný česnek, najmeno nasekanou bazalku, tymián, bobkový list, přelijeme portským vínem, mísu zakryjeme potravinovou fólií a necháme 3 hodiny marinovat v chladničce.

2

Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia. Maso vyjmeme z marinády, marinádu scedíme a odložíme stranou. Maso zaprášíme hladkou moukou, osolíme a opepříme.

3

V kastrolu rozpustíme polovinu másla a maso na něm ze všech stran důkladně opečeme. Potom přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku,, nastrouhanou mrkev a ještě 5 minut dusíme.

4

Do kastrolu přilijeme marinádu, hovězí vývar a za stálého míchání přivedeme k varu, kastrol zakryjeme pokličkou a vložíme do trouby. Pečeme asi 90 minut.

5

Na pánvi rozpálíme zbytek másla, přidáme na proužky nakrájenou parmskou šunku, šalotku, hříbky a opečeme. Takto připravenou směs přidáme do kastrolu k masu a pečeme dalších 30 minut.

6

Po upečení ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept