Dušené hovězí s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hovězí s hříbky
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42677 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
1 kg | Hovězí roštěnka vys. peč. |
200 ml | Hovězí vývar základní |
200 g | Hříbky čerstvé |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
200 g | Šunka parmská |
1 ks | Tymián čerstvý |
700 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 290,0mg |
Draslík | 736,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Česnek, Cibulka jarní, Hovězí vývar základní, Hříbky čerstvé, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Šunka parmská, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené hovězí s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Hovězí roštěnec omyjeme, očistíme, osušíme, nakrájíme na větší kousky a vložíme do mísy. Přidáme prolisovaný česnek, najmeno nasekanou bazalku, tymián, bobkový list, přelijeme portským vínem, mísu zakryjeme potravinovou fólií a necháme 3 hodiny marinovat v chladničce. |
2 | Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia. Maso vyjmeme z marinády, marinádu scedíme a odložíme stranou. Maso zaprášíme hladkou moukou, osolíme a opepříme. |
3 | V kastrolu rozpustíme polovinu másla a maso na něm ze všech stran důkladně opečeme. Potom přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku,, nastrouhanou mrkev a ještě 5 minut dusíme. |
4 | Do kastrolu přilijeme marinádu, hovězí vývar a za stálého míchání přivedeme k varu, kastrol zakryjeme pokličkou a vložíme do trouby. Pečeme asi 90 minut. |
5 | Na pánvi rozpálíme zbytek másla, přidáme na proužky nakrájenou parmskou šunku, šalotku, hříbky a opečeme. Takto připravenou směs přidáme do kastrolu k masu a pečeme dalších 30 minut. |
6 | Po upečení ihned servírujeme. |