Vídeňský steak - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vídeňský steak
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42678 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule červená |
800 g | Hovězí svíčková |
4 polévková lžíce | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Kapary |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
10 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Paprika mletá pálivá |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
600 ml | Vývar zeleninový |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 90,6mg |
Draslík | 965,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Hovězí svíčková, Jogurt bílý, Limetková šťáva, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kapary, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vídeňský steak postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej a steaky na něm z obou stran opečeme. Vyjmeme a odložíme stranou. |
2 | V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, celer, cibuli, posypeme pálivou paprikou a 5 minut restujeme. Nakonec přimícháme mouku a restujeme ještě 3 minuty. |
3 | Přilijeme zeleninový vývar, rajčatový protlak a přivedeme k varu. Přimícháme kapary, worcester, najemno nasekanou pažitku, promícháme. Nakonec do omáčky vložíme opečené steaky, kastrol zakryjeme pokličkou a vložíme na 30 minut do trouby. |
4 | Po vyjmutí z trouby z omáčky vyndáme maso, do omáčky přimícháme bílý jogurt, limetkovou šťávu a promícháme. |
5 | Steaky servírujeme na připravené talíře a přelijeme hotovou omáčkou. |