Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 42678
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule červená
800 g Hovězí svíčková
4 polévková lžíce Jogurt bílý
2 polévková lžíce Kapary
1 polévková lžíce Limetková šťáva
10 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Paprika mletá pálivá
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
600 ml Vývar zeleninový
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 095kJ
9% Sacharidy 31 g
243% Tuky 182 g
45% Sodík 896 mg
91% Bílkoviny 51 g

Vídeňský steak postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej a steaky na něm z obou stran opečeme. Vyjmeme a odložíme stranou.

2

V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, celer, cibuli, posypeme pálivou paprikou a 5 minut restujeme. Nakonec přimícháme mouku a restujeme ještě 3 minuty.

3

Přilijeme zeleninový vývar, rajčatový protlak a přivedeme k varu. Přimícháme kapary, worcester, najemno nasekanou pažitku, promícháme. Nakonec do omáčky vložíme opečené steaky, kastrol zakryjeme pokličkou a vložíme na 30 minut do trouby.

4

Po vyjmutí z trouby z omáčky vyndáme maso, do omáčky přimícháme bílý jogurt, limetkovou šťávu a promícháme.

5

Steaky servírujeme na připravené talíře a přelijeme hotovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept