Steaky dušené na černém pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steaky dušené na černém pivě
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42679 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
6 ks | Cibulka jarní |
2 kávová lžička | Cukr třtinový |
1 kávová lžička | Hořčice francouzská |
1 kg | Hovězí plec |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 190,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibulka jarní, Cukr třtinový, Hovězí plec, Olej slunečnicový, Pažitka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice francouzská, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Steaky dušené na černém pivě postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia. Hovězí plec omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na plátky. Plátky obalíme v hladké mouce. |
2 | V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm z obou stran opečeme, poté odložíme stranou. |
3 | Do oleje přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a opečeme ji. Přidáme cukr, hořčici, rajčatový protlak, tymián, bobkový list, černé pivo a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, promícháme a do omáčky vrátíme opečené steaky. Kastrol zakryjeme pokličkou a vložíme do trouby, kde maso dusíme 120 minut. |
4 | Po upečení steaky servírujeme na připravené talíře a přelijeme omáčkou. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |