Jednoduchý recept

Steaky dušené na černém pivě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 42679
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
6 ks Cibulka jarní
2 kávová lžička Cukr třtinový
1 kávová lžička Hořčice francouzská
1 kg Hovězí plec
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
600 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 598 kcal
Kilojoule 2 501kJ
4% Sacharidy 14 g
35% Tuky 26 g
11% Sodík 214 mg
120% Bílkoviny 67 g

Steaky dušené na černém pivě postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia. Hovězí plec omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na plátky. Plátky obalíme v hladké mouce.

2

V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm z obou stran opečeme, poté odložíme stranou.

3

Do oleje přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a opečeme ji. Přidáme cukr, hořčici, rajčatový protlak, tymián, bobkový list, černé pivo a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, promícháme a do omáčky vrátíme opečené steaky. Kastrol zakryjeme pokličkou a vložíme do trouby, kde maso dusíme 120 minut.

4

Po upečení steaky servírujeme na připravené talíře a přelijeme omáčkou. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept