Steak s hříbky v listovém těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steak s hříbky v listovém těstě
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42681 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
800 g | Hovězí plec |
200 g | Hříbky čerstvé |
400 g | Listové těsto |
25 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
3 ks | Šalotka |
1 ks | Vejce slepičí |
900 ml | Vývar zeleninový |
2 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 169,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí plec, Hříbky čerstvé, Olej slunečnicový, Šalotka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Steak s hříbky v listovém těstě postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Hovězí plec omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na kostky. Maso obalíme v hladké mouce. |
2 | V kastrolu rozpálíme slunečnicový olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Vyjmeme a odložíme stranou. |
3 | V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou šalotku, na plátky nakrájené hříbky a 5 minut opékáme. |
4 | Přidáme maso, rajčatový protlak a 3 minuty podusíme. Přilijeme worcester, zeleninový vývar a přivedeme k varu. |
5 | Na pomoučněném vále rozválíme listové těsto, naplníme masovou směsí, okraje těsta potřeme vejcem a zabalíme. Těsto s masem vložíme na plech vyložený pečícím papírem, povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby. |
6 | Pečeme asi 25 minut. Po upečení necháme trochu zchladnout, nakrájíme na plátky a servírujeme. |