Kopřivový salát se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kopřivový salát se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 42682 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Kopřiva |
2 kávová lžička | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 32,2mg |
Draslík | 425,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kopřiva, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kopřivový salát se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé kopřivové listy propláchneme studenou vodou a namočíme do vody se solí asi na 2 hodiny. |
2 | Potom listy vyjmeme, necháme okapat, nakrájíme a vsypeme do mísy. Zalijeme rozmíchanou zakysanou smetanou, ochutíme citronovou šťávou a zakapeme olivovým olejem. |