Slovenské langoše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slovenské langoše
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 42687 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Cukr krupice |
40 g | Droždí |
100 g | Jogurt bílý |
100 g | Kečup |
500 ml | Mléko polotučné |
1000 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
150 ml | Olej stolní |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 54,3mg |
Draslík | 309,1mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Droždí, Jogurt bílý, Olej rostlinný, Olej stolní, Soda jedlá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slovenské langoše postup přípravy receptu:
1 | Z droždí, špetky cukru a trochy vlažného mléka připravíme kvásek. Do mouky vmícháme jedlou sodu a sůl, přilijeme ohřáté mléko, olej, přidáme jogurt a vzešlý kvásek. Vypracujeme těsto. |
2 | Igelitový sáček uvnitř vymažeme olejem, vložíme do něj těsto a uložíme do chladničky. |
3 | Z těsta můžeme 2-3 dny odebírat vždy potřebný kousek. Rukama potřenýma olejem z něj vytvarujeme placku, kterou smažíme na rozpáleném oleji na pánvi po obou stranách. Langoše při smažení propichujeme vidličkou. |
4 | Podáváme s prolisovaným česnekem, kečupem nebo nastrouhaným sýrem. |