Kapustové balenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustové balenky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 42689 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Kapusta hlávková |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej rostlinný |
50 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 175,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 39g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 300,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustové balenky postup přípravy receptu:
1 | Omyté kapustové listy povaříme chvíli v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Košťály mírně naklepeme. |
2 | Do každého listu zabalíme hranolek sýru. Závitky obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. |
3 | Smažíme na pánvi na rozehřátém oleji po všech stranách dozlatova. |
4 | Vhodnou přílohou je bramborová kaše. |
Poznámka
Použijeme velké kapustové listy.