Jednoduchý recept

Grilovaná vepřová žebírka na medu se sójovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42690

Ingredience

2 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
110 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 kg Vepřová žebra
280 ml Vývar drůbeží
Marináda
4 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
2 ks Cibulka jarní
170 g Med včelí
370 ml Ocet rýžový
110 ml Omáčka sójová
0,5 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

102% Kalorie 2,006 kcal
Kilojoule 8 391kJ
19% Sacharidy 67 g
190% Tuky 142 g
83% Sodík 2 g
151% Bílkoviny 85 g

Grilovaná vepřová žebírka na medu se sójovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Na marinádu nakrájíme nadrobno chilli papričky, prolisujeme česnek, nasekáme jarní cibulky, nastrouháme zázvor a vše v míse promícháme s ostatními ingrediencemi. Vložíme žebírka a necháme cca 4 hodiny marinovat v lednici.

2

Poté maso vyjmeme z marinády a necháme okapat. Dáme na rozpálený gril a za pravideného potírání zbytkem marinády grilujeme 6-8 minut dozlatova. Rozložíme na servírovací tác a uchováme teplé.

3

Zbylou marinádu vlijeme do kastrůlku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku, přilijeme vývar a citronovou šťávu a přivedeme k varu. Na mírném ohni cca 15 minut povaříme do zhoustnutí. Objem omáčky musí zredukovat přibližně na polovinu. Poté vlijeme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Mezitím přiléváme rozuštěné máslo.

4

Omáčku podáváme k hotovým žebírkům.

Poznámka

čas přípravy je bez doby marinování masa - 4h

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept