Grilovaná vepřová žebírka na medu se sójovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná vepřová žebírka na medu se sójovou omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 42690 |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
110 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
2 kg | Vepřová žebra |
280 ml | Vývar drůbeží |
Marináda | |
---|---|
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibulka jarní |
170 g | Med včelí |
370 ml | Ocet rýžový |
110 ml | Omáčka sójová |
0,5 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 438,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Vepřová žebra, Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Med včelí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel kudrnka, Vývar drůbeží, Ocet rýžový , Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná vepřová žebírka na medu se sójovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Na marinádu nakrájíme nadrobno chilli papričky, prolisujeme česnek, nasekáme jarní cibulky, nastrouháme zázvor a vše v míse promícháme s ostatními ingrediencemi. Vložíme žebírka a necháme cca 4 hodiny marinovat v lednici. |
2 | Poté maso vyjmeme z marinády a necháme okapat. Dáme na rozpálený gril a za pravideného potírání zbytkem marinády grilujeme 6-8 minut dozlatova. Rozložíme na servírovací tác a uchováme teplé. |
3 | Zbylou marinádu vlijeme do kastrůlku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku, přilijeme vývar a citronovou šťávu a přivedeme k varu. Na mírném ohni cca 15 minut povaříme do zhoustnutí. Objem omáčky musí zredukovat přibližně na polovinu. Poté vlijeme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Mezitím přiléváme rozuštěné máslo. |
4 | Omáčku podáváme k hotovým žebírkům. |
Poznámka
čas přípravy je bez doby marinování masa - 4h