Recept

Grilované vepřové plátky se salátem - Džéjuk kúi

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 81 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 21 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 42695

Ingredience

50 g Chryzantéma
50 g Salát hlávkový
8 ml Sirup zázvorový
550 g Vepřová kýta
15 ml Víno rýžové čínské
Kořenící omáčka
5,5 g Česnek
14 g Cibulka jarní
24 g Cukr krupice
26 ml Olej sezamový
13 ml Olej stolní
49,5 ml Omáčka sójová
14 g Paprika mletá sladká
0,3 g Pepř černý mletý
15 ml Víno rýžové čínské
19 g Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 446 kcal
Kilojoule 1 868kJ
3% Sacharidy 12 g
41% Tuky 31 g
4% Sodík 79 mg
50% Bílkoviny 28 g

Grilované vepřové plátky se salátem - Džéjuk kúi postup přípravy receptu:

1

Hlávkový salát a lístky chryzantémy důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, lístky z chryzantémy otrháme a salát rozebereme na jednotlivé listy na konečnou oblohu pokrmu. Vepřové maso propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme ho na větší obdélníčky - 4 x 6 cm. Kousky masa na stranách několikrát nařízneme, aby se nám při grilování nezkroutilo.

2

Nakrájené maso důkladně obalíme v marinádě - ve směsi zázvorové šťávy a rýžového vína a necháme v této směsi 10 minut marinovat. Po této době smícháme maso s 2/3 kořenící omáčky tak, abychom obalili každý kousek masa a necháme obalené maso odpočinout 30 minut. Marinované vepřové kousky potom grilujeme na grilu tak, že maso uložíme na grilovací rošt asi 15 cm nad zdrojem tepla, abychom maso nespálili.

3

První 3 minuty opékáme maso zprudka, potom oheň zmírníme, a dopékáme dalších 15 minut. Po 15 minutách maso obalíme zbytkovou třetinou kořenící omáčky a ještě 3 minuty grilujeme. Grilované vepřové maso podáváme obložené hlávkovým salátem a lístky chryzantémy.

4

Kořenící omáčka:

5

Jarní cibulku a česnek nasekáme nadrobno a smícháme s dalšími ingrediencemi, uvedenými v seznamu surovin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept