Debrecínské klobásy s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Debrecínské klobásy s bramborami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4270 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
800 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
400 g | Klobása debrecínská |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
150 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 21,3mg |
Draslík | 960,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 36,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása debrecínská, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Debrecínské klobásy s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na tenké proužky a na pánvi opečeme. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova. Odstavíme, posypeme paprikou, přilijeme trochu vody, přidáme celé klobásy a zakryté asi 8min podusíme. |
2 | Poté klobásy vyjmeme, nakrájíme na tlusté plátky, vrátíme do pánve a necháme trochu odpařit šťávu. |
3 | Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky stejné velikosti jako klobásy a zprudka osmažíme ve větším množství tuku. Necháme okapat, ochutíme solí, posypeme petrželkou, přimícháme ke klobásám a ihned podáváme. |