Jednoduchý recept

Britský chalupářský koláč

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 42702
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

650 g Brambory
2 stroužek Česnek
4 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Hořčice francouzská
700 g Hovězí roštěnka níz. peč.
2 polévková lžíce Kečup
25 g Máslo čerstvé
125 ml Mléko polotučné
2 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Nové koření celé
100 ml Olej slunečnicový
1 kávová lžička Oregano sušené
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
3 ks Šalotka
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Víno portské
200 ml Vývar zeleninový
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,061 kcal
Kilojoule 4 438kJ
18% Sacharidy 65 g
316% Tuky 237 g
31% Sodík 627 mg
90% Bílkoviny 51 g

Britský chalupářský koláč postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Hovězí roštěnec omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme.

2

V pánvi rozpálíme 50 ml oleje, přidáme najemno nasekanou šalotku, na kolečka nakrájenou mrkev, najemno nasekanou pažitku a oregano, prolisovaný česnek a 10 minut opékáme. Pak vše přendáme do mísy.

3

Pánev vrátíme na sporák, nalijeme do ní zbytek oleje a maso na něm opečeme. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, zeleninový vývar, portské víno, kečup, petrželku, nové koření, worcester a vše 5 minut povaříme. Přimícháme opečenou zeleninu a necháme ještě 15 minut povařit na mírném ohni.

4

Brambory omyjeme, očistíme a ve vroucí osolené vodě uvaříme doměkka. Pak je scedíme a společně s vlažným mlékem rozšťoucháme.

5

Na pánvi rozpálímem máslo, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, orestujeme, pak přidáme rozšťouchané brambory, hořčici, žloutky, sůl, pepř a promícháme.

6

Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní nejprve masovou náplň, zakryjeme ji bramborovou směsí, povrch poklademe kousky másla a plátky ementálu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut.

7

Po upečení necháme trošku zchladnout a poté servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept