Britský chalupářský koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Britský chalupářský koláč
Britský chalupářský koláč
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42702 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
650 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Hořčice francouzská |
700 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
2 polévková lžíce | Kečup |
25 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
2 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Nové koření celé |
100 ml | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
3 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Víno portské |
200 ml | Vývar zeleninový |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 296,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,6mg |
Vitamín E | 12,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibulka jarní, Nové koření celé, Olej slunečnicový, Oregano sušené, Pažitka, Rajčata loupaná (konzervovaná), Šalotka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice francouzská, Hovězí roštěnka níz. peč., Kečup, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Víno portské, Vývar zeleninový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Britský chalupářský koláč postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Hovězí roštěnec omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. |
2 | V pánvi rozpálíme 50 ml oleje, přidáme najemno nasekanou šalotku, na kolečka nakrájenou mrkev, najemno nasekanou pažitku a oregano, prolisovaný česnek a 10 minut opékáme. Pak vše přendáme do mísy. |
3 | Pánev vrátíme na sporák, nalijeme do ní zbytek oleje a maso na něm opečeme. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, zeleninový vývar, portské víno, kečup, petrželku, nové koření, worcester a vše 5 minut povaříme. Přimícháme opečenou zeleninu a necháme ještě 15 minut povařit na mírném ohni. |
4 | Brambory omyjeme, očistíme a ve vroucí osolené vodě uvaříme doměkka. Pak je scedíme a společně s vlažným mlékem rozšťoucháme. |
5 | Na pánvi rozpálímem máslo, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, orestujeme, pak přidáme rozšťouchané brambory, hořčici, žloutky, sůl, pepř a promícháme. |
6 | Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní nejprve masovou náplň, zakryjeme ji bramborovou směsí, povrch poklademe kousky másla a plátky ementálu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut. |
7 | Po upečení necháme trošku zchladnout a poté servírujeme. |