Recept

Mečoun na teplém zeleninovém salátu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 42703
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Brambory
2 ks Bylinky čerstvé - svazek
1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
2 ks Citrony
400 g Fazolové lusky zelené
600 g Filé z mečouna
6 polévková lžíce Olej olivový
5 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata Cherry
2 ks Sardelové řezy
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 329 kcal
Kilojoule 1 376kJ
7% Sacharidy 24 g
13% Tuky 9 g
60% Sodík 1 g
74% Bílkoviny 42 g

Mečoun na teplém zeleninovém salátu postup přípravy receptu:

1

Bylinky omyjeme, otřepeme a nasekáme. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Brambory omyjeme a nakrájíme na kostičky. Fazolky očistíme a omyjeme. Sardelky nakrájíme na kousky. Chilli papričku zbavíme semen a jemně nakrájíme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kroužky a česnek na plátky. Filety z mečouna omyjeme, osušíme a okořeníme solí a pepřem.

2

Nakrájené fazolky a brambory povaříme ve vroucí slané vodě 10 minut. Necháme okapat a promícháme se 4 polévkovými lžícemi oleje, sardelkami, rajčaty, cibulovými kroužky, chilli papričkou a bylinkami. Výrazně okořeníme solí a pepřem, vmícháme citronovou šťávu ze 2 citronů a uložíme na teplé místo.

3

Na pánvi rozpálíme zbývající olej a na něm prudce opečeme filety s česnekem po každé straně asi 1 minutu.

4

Ryby podáváme na teplém zeleninovém salátu.

Poznámka

Sardelky = Ančovičky Jsou to drobné rybky, které dorůstají do 14 cm a žijí ve velkých hejnech. Zřídkakdy jsou k dostání v čerstvém stavu, většinou se prodávají konzervované v oleji. Zvlášť oblíbené jsou v italské kuchyni.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept