Jehněčí taštičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí taštičky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42704 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
600 g | Brambory |
200 g | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule červená |
450 g | Jehněčí maso |
100 g | Máslo čerstvé |
450 g | Mouka chlebová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
175 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 105g |
---|---|
Cholesterol | 205,6mg |
Draslík | 886,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Mouka chlebová, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí taštičky postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku, špetku soli, máslo, sádlo, propracujeme, vyklopíme na pomoučněný vál a pomalu přiléváme vodu. Vypracujeme hladké těsto. |
2 | Mleté jehněčí maso vložíme do mísy, přidáme na kostičky pokrájené brambory, pórek, najemno nasekanou cibuli, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. |
3 | Těsto rozdělíme na 4 díly a z každého vyválíme placku. Do středu placky naklademe masovou směs, okraje těsta potřeme vodou a těsto přeložíme. Konce k sobě důkladně přitiskneme. Hotové taštičky klademe na plech vyložený pečícím papírem. |
4 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Taštičky propíchneme vidličkou, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby. Pečeme 50 minut. |
5 | Po upečení servírujeme. |
Poznámka
Podáváme s dobrým pivem.