Plněné hovězí závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné hovězí závitky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42705 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
4 polévková lžíce | Hořčice francouzská |
600 g | Hovězí svíčková |
50 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Okurky nakládané |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
175 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka parmská |
600 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 128,8mg |
Draslík | 819,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hovězí svíčková, Okurky nakládané, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice francouzská, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl - bramborový škrob, Šunka parmská, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné hovězí závitky postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou omyjeme, očístíme, osušíme, nakrájíme na plátky a mírně naklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme francouzskou hořčicí. |
2 | Na každý plátek masa položíme plátek parmské šunky, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, proužek okurky a plátek optarně srolujeme a kuchyňskou nití zajistíme. |
3 | V pánvi rozpustíme máslo a závitky na něm ze všech stran opečeme. Přilijeme zeleninový vývar, sójovou omáčku a přivedeme k varu. Pánev zakryjeme pokličkou a závitky dusíme asi 35 minut na mírném ohni. Hotové závitky vyjmeme a udržujeme v teple. |
4 | Smetanu smícháme se škrobem a zamícháme do omáčky v pánvi. Mícháme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme a opepříme. |
5 | Hovězí závitky servírujeme na připravené talíře, podáme s hotovou omáčkou a zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |