Grilované tresčí plátky v kořeněné omáčce - Pugó kúi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované tresčí plátky v kořeněné omáčce - Pugó kúi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 42707 |
Ingredience
140 g | Treska sušená |
Sezamová sójová marináda | |
---|---|
8 ml | Olej sezamový |
9 ml | Omáčka sójová |
Kořenící omáčka | |
5,5 g | Česnek |
7 g | Cibulka jarní |
6 g | Cukr krupice |
40 ml | Omáčka sójová |
3 g | Paprika mletá sladká |
0,3 g | Pepř černý mletý |
2 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 16,5mg |
Draslík | 209,9mg |
Vláknina | 749,5mg |
Vitamín A | 11,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej sezamový, Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Treska sušená, Omáčka sójová, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované tresčí plátky v kořeněné omáčce - Pugó kúi postup přípravy receptu:
1 | Ze sušené tresky odstraníme hlavu, ploutve a ocas a namočíme ji na 1 hodinu do vody. Potom rybu zabalíme na 30 minut do bavlněné utěrky a necháme ji odpočívat. |
2 | Tresčí maso vykostíme a naporcujeme na plátky, které ze stran 2x nařízneme, aby se maso nezkroutilo při grilování. |
3 | Česnek a cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno, 2 lžíce sójové omáčky smícháme s mletou paprikou a s dalšími uvedenými ingrediencemi. Smícháme kořenící marinádu a kořenící omáčku. Připravené porce tresky natřeme připravenou sezamovou marinádou a na rozehřátém oleji na grilu grilujeme potřené plátky masa asi 2 minuty z každé strany tak, že grilovací rošt umístíme v grilu asi 15 cm nad zdrojem ohně, abychom maso nepřipálili. Takto grilované plátky potom potřeme kořenící omáčkou a na prudkém ohni grilujeme asi 2 minuty z každé strany. Po té oheň zmírníme a maso dopékáme dalších 15. |