Jednoduchý recept

Grilované tresčí plátky v kořeněné omáčce - Pugó kúi

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 42707

Ingredience

140 g Treska sušená
Sezamová sójová marináda
8 ml Olej sezamový
9 ml Omáčka sójová
Kořenící omáčka
5,5 g Česnek
7 g Cibulka jarní
6 g Cukr krupice
40 ml Omáčka sójová
3 g Paprika mletá sladká
0,3 g Pepř černý mletý
2 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 72 kcal
Kilojoule 301kJ
1% Sacharidy 3 g
3% Tuky 2 g
11% Sodík 226 mg
16% Bílkoviny 9 g

Grilované tresčí plátky v kořeněné omáčce - Pugó kúi postup přípravy receptu:

1

Ze sušené tresky odstraníme hlavu, ploutve a ocas a namočíme ji na 1 hodinu do vody. Potom rybu zabalíme na 30 minut do bavlněné utěrky a necháme ji odpočívat.

2

Tresčí maso vykostíme a naporcujeme na plátky, které ze stran 2x nařízneme, aby se maso nezkroutilo při grilování.

3

Česnek a cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno, 2 lžíce sójové omáčky smícháme s mletou paprikou a s dalšími uvedenými ingrediencemi. Smícháme kořenící marinádu a kořenící omáčku. Připravené porce tresky natřeme připravenou sezamovou marinádou a na rozehřátém oleji na grilu grilujeme potřené plátky masa asi 2 minuty z každé strany tak, že grilovací rošt umístíme v grilu asi 15 cm nad zdrojem ohně, abychom maso nepřipálili. Takto grilované plátky potom potřeme kořenící omáčkou a na prudkém ohni grilujeme asi 2 minuty z každé strany. Po té oheň zmírníme a maso dopékáme dalších 15.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept