Recept

Ostrá polévka s jogurtem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 42708
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

4 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička sušená
1 ks Cibule
500 g Fazole červené sterilované
200 g Jogurt bílý
2 polévková lžíce Kečup ostrý
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
2,5 l Voda pitná
2 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 129 kcal
Kilojoule 541kJ
6% Sacharidy 21 g
5% Tuky 3 g
16% Sodík 324 mg
10% Bílkoviny 6 g

Ostrá polévka s jogurtem postup přípravy receptu:

1

Cibuli spolu s česnekem oloupeme, drobně nakrájíme. V hrnci rozpálíme olej, přidáme připravenou cibuli, kterou za stálého míchání opečeme dozlatova, potom přidáme česnek, nasekanou chilli papričku, nastrouhaný zázvor, posypeme skořici a vše chvilku opékáme. Přimícháme kečup, vysypeme rajčata, fazolky, zalijeme vodou, zamícháme a pod poklici vaříme přibližně 30 minut.

2

Před dokončením vaření polévku dochutíme solí a pepřem. Mačkadlem na brambory rozmačkáme fazole a rajčata, ale ne všechny, jen aby se zahustila polévka.

3

Připravenou polévku rozdělíme na hluboké talíře a na každou porci položíme lžíci jogurtu.

Poznámka

Ostrou polévku podáváme teplou s čerstvým pečivem nebo s opečenou bagetou. Ozdobíme nasekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept