Ostrá polévka s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostrá polévka s jogurtem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 42708 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička sušená |
1 ks | Cibule |
500 g | Fazole červené sterilované |
200 g | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Kečup ostrý |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
2,5 l | Voda pitná |
2 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 408,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička sušená, Cibule, Fazole červené sterilované, Olej slunečnicový, Rajčata loupaná (konzervovaná), Skořice mletá, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Kečup ostrý, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostrá polévka s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli spolu s česnekem oloupeme, drobně nakrájíme. V hrnci rozpálíme olej, přidáme připravenou cibuli, kterou za stálého míchání opečeme dozlatova, potom přidáme česnek, nasekanou chilli papričku, nastrouhaný zázvor, posypeme skořici a vše chvilku opékáme. Přimícháme kečup, vysypeme rajčata, fazolky, zalijeme vodou, zamícháme a pod poklici vaříme přibližně 30 minut. |
2 | Před dokončením vaření polévku dochutíme solí a pepřem. Mačkadlem na brambory rozmačkáme fazole a rajčata, ale ne všechny, jen aby se zahustila polévka. |
3 | Připravenou polévku rozdělíme na hluboké talíře a na každou porci položíme lžíci jogurtu. |
Poznámka
Ostrou polévku podáváme teplou s čerstvým pečivem nebo s opečenou bagetou. Ozdobíme nasekanou petrželovou natí.