Halušky s kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Halušky s kysaným zelím
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 42709 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 g | Kmín celý |
350 g | Mouka polohrubá |
40 ml | Olej slunečnicový |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Voda pitná |
600 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 125,7mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,1mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Halušky s kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | Zelí ze sklenice scedíme a trochu pokrájíme. V pánvi rozpálíme olej, přidáme zelí, okmínujeme a zvolna dusíme 15 minut. |
2 | Mezitím připravíme halušky. Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, promícháme a naředíme vodou na nepříliš husté těsto. |
3 | Těsto protlačujeme přes síto s většími oky rovnou do vroucí osolené vody, odkrajujeme od síta nožem, aby halušky byly přiměřeně dlouhé. Zavařujeme asi 5 minut, scedíme a ihned propláchneme studenou vodou. |
4 | Halušky promícháme s dušeným zelím a ještě teplé podáváme. |