Jednoduchý recept

Halušky s kysaným zelím

  • Slovensko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Halušky s kysaným zelím 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 42709
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 g Kmín celý
350 g Mouka polohrubá
40 ml Olej slunečnicový
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
150 ml Voda pitná
600 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 437 kcal
Kilojoule 1 828kJ
19% Sacharidy 67 g
18% Tuky 13 g
25% Sodík 508 mg
25% Bílkoviny 14 g

Halušky s kysaným zelím postup přípravy receptu:

1

Zelí ze sklenice scedíme a trochu pokrájíme. V pánvi rozpálíme olej, přidáme zelí, okmínujeme a zvolna dusíme 15 minut.

2

Mezitím připravíme halušky. Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, promícháme a naředíme vodou na nepříliš husté těsto.

3

Těsto protlačujeme přes síto s většími oky rovnou do vroucí osolené vody, odkrajujeme od síta nožem, aby halušky byly přiměřeně dlouhé. Zavařujeme asi 5 minut, scedíme a ihned propláchneme studenou vodou.

4

Halušky promícháme s dušeným zelím a ještě teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept