Jednoduchý recept

Smažený fogoš

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4271

Ingredience

400 g Candát obecný
2 ks Citrony
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
400 ml Olej stolní
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

108% Kalorie 2,122 kcal
Kilojoule 8 879kJ
15% Sacharidy 55 g
270% Tuky 202 g
6% Sodík 120 mg
47% Bílkoviny 26 g

Smažený fogoš postup přípravy receptu:

1

Vykuchané a šupin zbavené candáty omyjeme, osušíme a po stranách uděláme příčné zářezy. Ze všech stran osolíme a necháme chvíli odležet.

2

Mouku smícháme se sladkou paprikou, ryby v ní obalíme a na rozpáleném oleji smažíme z obou stran. Přitom je obloukovitě ohneme, aby se otevřely zářezy.

3

Upečené položíme na mísu, dozdobíme plátky citronu a podáváme s vařenými brambory nebo hranolkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept