Dušené závitky s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené závitky s parmezánem
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42710 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
4 g | Brusinky sušené |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
1,5 kg | Hovězí svíčková |
230 g | Jehněčí maso mleté |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
75 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
70 g | Šunka parmská |
100 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Víno portské |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 339,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Hovězí svíčková, Jehněčí maso mleté, Olej slunečnicový, Rajčata loupaná (konzervovaná), Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinky sušené, Cibule červená, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Šunka parmská, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené závitky s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na plátky. Za pomoci paličky na maso je jemně naklepeme. |
2 | V míse smícháme mleté jehněčí maso, strouhanku, nastrouhaný parmezán, na kostičky nakrájenou parmskou šunku, sušené brusinky, vejce, prolisovaný česnek, najemno nasekanou pažitku a promícháme. |
3 | Na každý plátek hovězí svíčkové naneseme vrstvu jehněčí směsi, závitek zarolujeme a pomocí kuchyňské nitě zajistíme. |
4 | V hrnci rozpálíme slunečnicový olej a osolené a opepřené závitky na něm ze všech stran opečeme. Potom závitky přendáme na talíř a udržujeme v teple. |
5 | Do kastrolu nasypeme najemno nasekanou cibuli, bazalku a opékáme. Přimícháme rajčata, rajčatový protlak, portské víno a 200 ml vody. Vše promícháme a asi 2 minuty povaříme. |
6 | Do kastrolu vrátíme závitky, snížíme teplotu a pod pokličkou dusíme asi 90 minut. V případě potřeby podléváme střídavě vínem a vodou. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší.