Jednoduchý recept

Asijský hovězí salát

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 42713
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
200 g Kukuřice cukrová nakládaná
1 polévková lžíce Máta
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Pažitka
6 polévková lžíce Pomerančová šťáva
100 g Rukola
1 ks Salát ledový
4 polévková lžíce Voda pitná
Zálivka
1 ks Chilli paprička
1 polévková lžíce Cukr třtinový
4 polévková lžíce Omáčka rybí
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
6 polévková lžíce Pomerančová šťáva

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 325 kcal
Kilojoule 1 360kJ
6% Sacharidy 21 g
136% Tuky 102 g
29% Sodík 586 mg
43% Bílkoviny 24 g

Asijský hovězí salát postup přípravy receptu:

1

V mísce smícháme najemno nasekanou chilli papričku, cukr, pomerančovou kůru, rybí omáčku a pomerančovou šťávu.

2

V kastrůlku přivedeme k varu 4 lžíce vody s pomerančovou šťávou. Přidáme na kostičky nakrájený roštěnec a vše promícháme. Povaříme asi 10 minut.

3

Ledový salát omyjeme, listy natrháme na kousky. Rukolu omyjeme a přimícháme do mísy k ledovému salátu. Nakonec do mísy přidáme na proužky nakrájenou mrkev, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, kukuřici, uvařené maso, najemno nasekaný koriandr, pažitku, mátu a promícháme.

4

Nakonec salát přelijeme pikantní zálivkou, upravíme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept