Recept

Hlívová polévka s bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 42714

Ingredience

300 g Brambory
2 ks Chilli paprička zelená
1 ks Cibule
1 ks Citrony
300 g Hlíva ústřičná
500 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 l Vývar slepičí
1 kávová lžička Zázvor mletý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 180 kcal
Kilojoule 753kJ
4% Sacharidy 16 g
4% Tuky 3 g
67% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 22 g

Hlívová polévka s bramborami postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpálíme olej a na něm za stálého míchání dozlatova opečeme oloupanou a na silnější plátky nakrájenou cibuli, pečeme asi 5 minut. Potom přidáme oloupaný na kolečka nakrájený česnek, zamícháme a hned přimícháme na malé kousky nakrájené maso, které opečeme jen 2 minuty, přisypeme nakrájené hlívy, oškrábané a na kostky nakrájené brambory, promícháme, posypeme mletou paprikou, přidáme nasekanou chilli papričku, mletý zázvor, zalijeme vývarem, přiklopíme poklicí a vaříme přibližně 30 minut. 5 minut před dovařením polévku dochutíme solí, pepřem, pokapeme podle vlastní chutě citrónovou šťávou z 1 ks citrónu, poklici přiklopíme, necháme polévku 5 minut odpočinout a porcujeme na talíře.

Poznámka

Hlívovou polévku servírujeme teplou jako teplý předkrm, ozdobíme úhledně nakrájeným pórkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept