Těstovinová rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinová rýže
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 42716 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka polohrubá |
5 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 130,7mg |
Draslík | 127,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinová rýže postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, trochu vody a vypracujeme tužší hladké těsto. Tuhost těsta regulujeme vodou. Těsto důkladně prohněteme a strouháme na hrubém struhadle rovnou do vroucí osolené vody. Promícháme, aby se rýže nelepila, povaříme 5 minut a scedíme. Do těstovinové rýže přimícháme trochu másla a ještě teplé podáváme. |
2 | Těstovinovou rýži používáme všude tam, kde bychom použili klasické těstoviny. |
Poznámka
Množství vody do těsta je pouze orientační.