Strapačky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Strapačky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 42719 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
250 g | Brambory vařené |
300 ml | Mléko polotučné |
400 g | Mouka polohrubá |
120 g | Sádlo škvařené |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
180 g | Vepřové škvarky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 106,2mg |
Draslík | 236,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 102,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Strapačky postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory nastrouháme a vložíme do mísy, přidáme vejce, mléko, přisypeme mouku a sůl. Vypracujeme hladké těsto, které protlačujeme přes síto s velkými oky rovnou do vroucí vody, promícháme a vaříme 5 minut. Scedíme, propláchneme vlažnou vodou a rozdělíme na talíře. |
2 | V pánvi roztavíme kousek sádla, přisypeme pokrájené škvarky, krátce osmahneme a strapačky na talířích přelijeme. |