Jednoduchý recept

Bramborové šišky se zelím

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 42720
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

350 g Brambory vařené
5 g Kmín celý
30 g Máslo čerstvé
250 g Mouka polohrubá
60 ml Olej slunečnicový
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
900 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 360 kcal
Kilojoule 1 504kJ
13% Sacharidy 45 g
22% Tuky 16 g
24% Sodík 479 mg
17% Bílkoviny 9 g

Bramborové šišky se zelím postup přípravy receptu:

1

Kysané zelí scedíme, trochu pokrájíme, vložíme do pánve s rozpáleným olejem, okmínujeme a dusíme 15 minut. Mezitím připravíme šišky.

2

Vařené brambory nastrouháme na jemno, nebo rozmačkáme šťouchadlem, vložíme do mísy, přisypeme mouku, sůl, přidáme máslo a vejce. Důkladně promícháme a vypracujeme hladké těsto. Z těsta uválíme podlouhlý váleček, nakrájíme na plátky jako knedlík a z každého plátku uválíme menší šišku. Zavařujeme ve vroucí vodě 7 až 8 minut, scedíme, rozdělíme na talíře a doplníme dušeným zelím.

3

Ještě teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept