Bramborové šišky se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové šišky se zelím
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 42720 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
350 g | Brambory vařené |
5 g | Kmín celý |
30 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka polohrubá |
60 ml | Olej slunečnicový |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
900 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 46,9mg |
Draslík | 263,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,4mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Kmín celý, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové šišky se zelím postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí scedíme, trochu pokrájíme, vložíme do pánve s rozpáleným olejem, okmínujeme a dusíme 15 minut. Mezitím připravíme šišky. |
2 | Vařené brambory nastrouháme na jemno, nebo rozmačkáme šťouchadlem, vložíme do mísy, přisypeme mouku, sůl, přidáme máslo a vejce. Důkladně promícháme a vypracujeme hladké těsto. Z těsta uválíme podlouhlý váleček, nakrájíme na plátky jako knedlík a z každého plátku uválíme menší šišku. Zavařujeme ve vroucí vodě 7 až 8 minut, scedíme, rozdělíme na talíře a doplníme dušeným zelím. |
3 | Ještě teplé podáváme. |