Hovězí medailonky se sýrem - Juk wondžon - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí medailonky se sýrem - Juk wondžon
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 42721 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Hovězí kýta |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Olej stolní |
50 g | Sýr sójový - Tofu |
2 ks | Vejce slepičí |
Kořenící omáčka | |
---|---|
3 g | Česnek |
4,5 g | Cibulka jarní |
2 g | Cukr krupice |
2 ml | Omáčka sójová |
1 g | Sůl |
Sójová octová marináda | |
15 ml | Ocet kvasný lihový |
18 ml | Omáčka sójová |
15 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 153,0mg |
Draslík | 208,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 152,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí kýta, Olej stolní, Vejce slepičí, Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr sójový - Tofu, Omáčka sójová, Ocet kvasný lihový, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí medailonky se sýrem - Juk wondžon postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme v utěrce a nasekáme na jemné malé kousky. Sýr Tofu zabalíme do utěrky a vymačkáme z něj tekutinu. Rozmícháme ho najemno v kořenící omáčce a do této směsi vmícháme na jemno nasekané hovězí maso. Z této směsi vytvarujeme malé placičky o průměru asi 4 cm, které před smažením obalujeme v rozšlehaném vejci a mouce. Potom placičky usmažíme na oleji v pánvi. Hovězí medailonky podáváme teplé, polité sójovou octovou marinádou. |
2 | Kořenící omáčku připravíme tak, že cibulku a česnek nasekáme nadrobno a smícháme s ostatními surovinami ze seznamu surovin na kořenící omáčku. |
3 | Sójová octová marináda: |
4 | Sójovou omáčku smícháme s octem a vodou. |